Denne kombinasjonen med brownie i bunn er perfekt om du elsker kokosboller!
12 stk.
125 g smør
100 g lys kokesjokolade
2 egg
2 dl sukker
2 dl hvetemel
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
2 ss bakekakao
Kokosbolle:
6 gelatinplater
1 dl vann
4 eggehviter
1 ts sitron
3 dl sukker
1 dl kokosmasse
Sjokoladekrem:
100 g lys kokesjokolade
½ dl kremfløte
Pynt:
50 g jordbær
50 g solbær
50 g bringebær
Smelt smør, tilsett hakket sjokolade og rør til alt er smeltet.
Visp egg og sukker til eggedosis. Vend inn hvetemel, vaniljesukker, bakepulver og bakekakao. Tilsett smørblandingen og rør sammen. Hell røren i en bakepapirkledd springform, 22 cm.
Stekes midt i ovnen ved 175°, ca. 20 minutter. Den skal være myk, men ikke bløt. Avkjøles, men behold kakeformen på.
Legg gelatinplater i kaldt vann, ca. 5 minutter. Kok opp vann, klem ut vannet og smelt gelatinen i vannet.
Pisk eggehviter og sitronsaft til det dannes hvite topper. Tilsett litt og litt sukker, pisk til stiv marengs. Hell i gelatinen, pisk videre, ca. 20 minutter. Fordel marengsen over bunnen og strø til slutt kokosmasse på toppen. Avkjøles i kjøleskap minst 4 timer.
Fjern formen, sett kaken på et fat like før servering. Kok opp kremfløte, ta kjelen av platen, tilsett hakket sjokolade og rør til sjokoladen har smeltet. Ha den over i en liten sprøytepose og sprøyt den langs kanten. Pynt med friske bær like før servering.
Unngå sukkerkorn!
Ta litt marengs mellom fingrene og sjekk at sukkeret er oppløst. Kjennes sukkerkorn, pisk noen minutter til.