Himmelsk dessert hvor du får tre deilige smaker på én gang – servert med en lekker vri!
4 porsjoner
7½ dl kremfløte
1½ ts vaniljesukker
2 dl sukker
6 gelatinplater
200 g bringebær
1 dl melis
Bringebærgelé:
4 gelatinplater
400 g frosne bringebær
ev. 1 dl vann
1 dl melis
½ ss sitronsaft
Pynt:
12 bringebær
4 fioler
Panna cotta: Kok opp fløte, vaniljesukker og sukker. Legg gelatin i kaldt vann i ca. 5 minutter. Klem ut vannet og smelt gelatinen i den varme blandingen.
Ha bær og melis i en hurtigmikser, kjør den jevn og sil av saften.
Del fløteblandingen i to og rør inn bringebærsaften i den ene. Behold den andre hvit.
Bringebærgelé: Legg gelatin i kaldt vann i ca. 5 minutter. Tin bringebær og klem ut saften gjennom en sil. Mål opp saft og tilsett ev. litt vann til du har 4 dl saft. Kok opp saft, melis, sitronsaft. Klem ut vannet av gelatinen og rør dem i den varme saften. Avkjøl, men ikke la stivne.
Montering: Hold glassene litt på skrå og hell i bringebær-panna cotta. Sett glassene på skrå i kjøleskapet og la massen stivne eller benytt en muffinsform eller en eggekartong og sett glassene på skrå. Med glassene fortsatt på skrå, hell på geleen og la den stivne. Sett glassene rett og fordel den hvite panna cottaen over. Avkjøl i minst 4 timer. Pynt med friske bringebær og fioler.
På skråplanet
Bruk en liten kasse og et håndkle for å holde glassene på plass i vinkel i kjøleskapet. Eller bruk hyllene i døren, eller et muffinsbrett eller en eggekartong.