Sveler gir gode sommerminner. Lag dem litt større enn vanlig, så rommer de en god porsjon deilig fyll.
15 stk.
4 egg
250 g sukker
125 g smør
1 l kulturmelk
750 g hvetemel
1 ss natron
Fyll:
3 dl kremfløte
2 ts melis
200 g jordbær
150 g blåbær
100 g bringebær
Pynt:
15 silkebånd
Sveler: Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smør. Rør inn smør, kulturmelk, hvetemel og natron. La røren svelle i romtemperatur i ca. 20 minutter. Hell en øse med røre i en tørr, varm panne eller på en takke, men lag dem litt større enn vanlig. Stekes gylne på begge sider. Legg svelene i et klede så de holdes myke til de fylles.
Fyll: Pisk kremfløte og melis til luftig krem. Legg på en god skje med krem langs midten av svelene og fyll på med bær på toppen. Rull svelene sammen og bind et bånd rundt, så de holder fasongen. Server gjerne mer bær og krem til.
Andre smaker
Bytt krem med vaniljekrem, ostekrem eller iskrem og bruk det du har av frukt og/eller bær.