Fylte sveler med krem og bær
Alle innlegg Desserter Formkaker Frukt og bærkaker Oppskrifter Tradisjonsmat Vafler

Fylte sveler med krem og bær

0 Flares 0 Flares ×

Sveler gir gode sommerminner. Lag dem litt større enn vanlig, så rommer de en god porsjon deilig fyll.

15 stk.

4 egg
250 g sukker
125 g smør
1 l kulturmelk
750 g hvetemel
1 ss natron

Fyll:
3 dl kremfløte
2 ts melis
200 g jordbær
150 g blåbær
100 g bringebær

Pynt: 
15 silkebånd

Sveler: Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smør. Rør inn smør, kulturmelk, hvetemel og natron. La røren svelle i romtemperatur i ca. 20 minutter. Hell en øse med røre i en tørr, varm panne eller på en takke, men lag dem litt større enn vanlig. Stekes gylne på begge sider. Legg svelene i et klede så de holdes myke til de fylles.

Fyll: Pisk kremfløte og melis til luftig krem. Legg på en god skje med krem langs midten av svelene og fyll på med bær på toppen. Rull svelene sammen og bind et bånd rundt, så de holder fasongen. Server gjerne mer bær og krem til.

Andre smaker

Bytt krem med vaniljekrem, ostekrem eller iskrem og bruk det du har av frukt og/eller bær.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *