En kake du raskt kan lage når gjestene melder sin ankomst!
10 stk.
125 g smør
2 dl sukker
2 egg
3 dl hvetemel
2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
1 ss smør
2 ss semulegryn
Fyll:
150 g renset rabarbra
2 ss sukker
1 ts kanel
Pynt:
1 eggehvite
2–3 dl melis
1 ts sitronsaft
Pisk romtemperert smør og sukker lyst og luftig. Pisk deretter inn ett og ett egg om gangen. Sikt i det tørre og vend det inn med en slikkepott. Ha deigen over i en godt smurt og semulestrødd randform, 1½ l. Evt. bruk hvetemel i stedet for semulegryn.
Del den rensede rabarbraen opp i små biter. Stikk rabarbrabitene ned i deigen. Dryss over sukker og kanel. Stekes på midterste rille ved 180° i 30–45 minutter. Avkjøl kaken i formen i ca. 10 minutter.
Vend formen med kaken opp ned på en rist, løsner den ikke med en gang, bank lett på formen med enden av en stor kniv, eller bruk en skarp kniv til å løsne kanten. Hvelv den med toppen opp og sett kaken på et fat. Bland sammen eggehvite, melis og sitronsaft til en passe tykk glasur. Ringle melisglasur over og pynt med syrinblomster om du ønsker.
Syrlig smak!
Ringle gjerne over litt rabarbrasirup like før servering.
Styling: Kristin Jøtun og Anita Bakker, foto: Kristi Jøtun