Det mest vanlige er å servere eggerøre til røkt laks eller ørret, men her har jeg laget en nydelig eggesalat som er verdt å teste ut.
6 porsjoner
Ca. 500 g røkt ørret eller laks
1 lime
Eggesalat:
4 1/2 egg
6 ss majones
6 ss rømme
1/2 rødløk
1 båt hvitløk
1 ts rød chilisaus
2 ss sitronsaft
½ ts salt
1 klype pepper
Pynt:
½ hardkokt egg
¼ rødløk
2 kvister dill
Skjær ørreten i tynne skiver, om den ikke er ferdig oppskåret. Rull skivene sammen og legg dem på et stort fat. Skjær skiver av lime og pynt med limeskiver og dill på fatet.
Hardkok eggene i ca.10 minutter og avkjøl i rennende, kaldt vann.
Del eggene med en eggedeler, først på tvers, så på langs. Rens og finhakk rødløk.
Bland de hakkede eggene og rødløk med majones og rømme. Tilsett finhakket hvitløk og litt rød chilisaus.
Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Pynt med eggeskiver, litt finhakket rødløk og dillkvister på toppen.
Tips!
Denne kan gjerne lages en til to dager før selskapet og passer like godt til fisk som til kjøtt