Roastbiff med beter, chevresalat og remulade
Alle innlegg Kjøtt Oppskrifter

Roastbiff med beter, remulade og chevresalat. 

0 Flares 0 Flares ×

Roastbiff er en kjent favoritt på koldtbordet. Her har jeg kokt beter og laget en deilig chevresalat som serveres ved siden av. Det er enklere å lage roastbiffen selv enn du skulle tro. 

6 porsjoner

800 g storfe, flatbiff eller mørbrad
2 ts salt
1 ts pepper
2 ss smør til steking

Tilbehør:
2 polkabeter
2 gulbeter
2 ss sitronsaft
1 hjertesalat
1 chevre
1 pk. bjørnebær
1 pk. stekt løk

Remulade:
2 eggeplommer
2 ts dijonsennep
1 ss sitronsaft
2 dl solsikkeolje
2 ss finhakket kapers, kan utelates
2 ss finhakket frisk persille
4 ss hakket sylteagurk
2 sjalottløk
½ ts salt
¼ ts pepper

Kjøttet kan med fordel surres med hyssing, da er det lettere å få det jevnt stekt og pene skiver. Eller behold nettet som butikken har lagt den i. Gni kjøttet inn med salt og pepper. Brun kjøttet på alle sider i en varm stekepanne med smør. Legg kjøttet over i ildfast form og stikk et steketermometer inn til midten av kjøttstykket. Sett formen midt i stekeovnen på 100 grader, og stek til ønsket kjernetemperatur,  55 grader. Ta den ut av ovnen og la den avkjøles.

Skjær kjøttet opp i tynne skiver, enten med en skarp kniv eller med en skjæremaskin.

Remulade: Bruk romtempererte ingredienser. Visp eggeplomme sammen med sennep og sitronsaft et par minutter. Spe forsiktig med olje i en tynn stråle under kraftig visping. Tilsett kapers, persille, sylteagurk og sjalottløk. Bland godt og smak til med salt og pepper.
Vask hjertesalaten og brekk av bladene.
Rens, skrell og del betene i tynne skiver. Kok dem lett møre i vann tilsatt sitronsaft. Da beholder de den fine fargen.

Salat: Skjær chevre i tynne skiver. Anrett roastbiffskivene på fat, legg på hjertesalaten, skiver med chevre, beter og pynt med bjørnebær. Server remulade ved siden av sammen med sprøstekt løk

Tips!
Roastbiff kan lages flere dager i forveien, den kan også fryses. Men husk å ta den opp dagen før slik at den da tiner. Skjær tynne skiver og pynt rett på et stort fat.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×