Reker er både godt og enkelt å servere. En spennende urtedressing og en pestomajones smaker nydelig til!
4–6 porsjoner
2 kg reker med skall
1 sitron
1 bunt dill
Urteolje:
2 dl frisk persille og dill
1 hvitløkfedd
½ rød chili
4 dl olje
1 ts salt
½ ts pepper
Pestomajones:
150 g majones
3–4 ss pesto (kjøpt ferdig)
Legg opp reker på et fat, eller bruk to fat som du setter opp på hverandre. Pynt med sitronbåter og dill.
Urteolje: Kjør urter, hvitløk og chili med stavmikser til en jevn masse. Spe med olje og smak til med salt og pepper. Ha oljeblandingen i en liten bolle.
Pestomajones: Rør sammen majones og pesto til en jevn dressing. Virker den for tykk, tilsett litt nøytral olje eller vann til ønsket konsistens.
Mer smak?
Både chili og hvitløk i majonesen smaker nydelig til.