Norsk spekefjøl med norske oster
Alle innlegg Grønnsaker og poteter Kjøtt Oppskrifter poteter Salater Tradisjonsmat

Norsk spekemat- og ostefjøl med potetsalat

0 Flares 0 Flares ×

Norsk spekemat og norske oster på en fjøl er sosial mat. En deilig og kremete potetsalat passer perfekt som tilbehør.

6 porsjoner

240 g spekeskinke i skiver
240 g fenalår i skiver
500 g spekepølser
1 brie
1 nøkkelost
1 brunost, heidal
1 hvit muggost
1 blåmuggost
1 pk. blå druer
1 mango
1 pk. bringebær
1 pk. jordbær
100 g valnøtter
100 g små tomater
100 g flytende honning
Potetsalat:
10 store poteter
2 stilker vårløk
2 ½ dl lettrømme
1 pk. ekte majones á 165 g
½ ts salt
½ ts nykvernet pepper
2 ss sitronsaft
1/2 rødløk
1 grønt eple, syrlig

Rull spekeskinkeskiver sammen som en rose og legg dem på en stor fjøl. Gjør det samme med fenalårskivene.
Skjær opp spekepølser, gjerne forskjellige typer, legg dem på fjølen.

Legg på hel brie, pynt med skiver med jordbær, blåbær og valnøtter. Ringle gjerne over litt honning.

Legg på de andre ostene og pynt med bær, frukt og grønnsaker på og rundt på fatet.

Kok, skrell og avkjøl potetene. Del i passe store terninger.
Bland alle ingrediensene til dressingen, smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Rens og finhakk rødløk. Skrell eplet og skjær det i fine små biter.
Vend alle ingrediensene sammen, ha den over i en bolle og la salaten stå i kjøleskapet en stund for å få fyldig smak.

Server potetsalat ved siden av fjølen.

Tips!
Kok potetene dagen før, lag salaten og sett den kjølig til den skal brukes. Tipset er å dekke den godt til. Vent med å pynte, det kan raskt gjøres når du setter den på bordet.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×