Minihamburgere med hamburgerbrød
Alle innlegg Brød og rundstykker Kjøtt Oppskrifter

Mini-hamburgere

0 Flares 0 Flares ×

Barnas soleklare favoritt! De små burgerbrødene kan du bake på forhånd og fryse ned.

ca. 12 stk.

Hamburgere:
800 g kjøttdeig
1½ ts fennikelfrø
3 ts chiliflak (chili explosion)
1 ts tørket oregano
1 ts salt
½ ts pepper
¾ dl vann
1 ss olje

Hamburgerbrød:
250 g hvetemel
½ pk. tørrgjær
½ ss sukker
½ ts salt
1¼ dl lunken melk
½ dl lunkent vann
25 g smør, romtemperert
Pensling:
1 egg
2 ss sesamfrø

Tilbehør:
1 crispisalat
6 skiver cheddarost

Hamburgerbrød: Bland det tørre  i en kjøkkenmaskin. Spe med melk og vann og i ca. 10 minutter til en smidig deig. Tilsett romtemperert smør i biter og elt i ytterligere 5 minutter. Dekk bollen med et klede og la den heve i ca. 1 time. Del deigen i 12 like store emner, form dem til små boller og trykk dem litt flate. Sett dem på et bakepapirkledd stekebrett og etterhev til dobbel størrelse. Pensle med egg og dryss på sesamfrø. Stek på midterste rille ved 210° i ca. 12 minutter eller de er gylne og gjennomstekt.

Hamburgere: Bland kjøttdeig med krydder, salt og pepper. Spe med litt vann. Ikke rør for lenge; deigen skal ikke bli seig. Form små, flate burgere på ca. 60 g hver. Pensle dem med olje og grill på sterk varme i ca. 2 minutter på hver side, til de er gjennomstekt. Legg på en halv skive ost og la den smelte.

Servering: Del hamburgerbrød i to. Legg salat og grillede hamburgere med ost på bunnene, og topp med resten av burgerbrødet.

Ekstra smak?

Server gjerne ketchup og sennep til, samt syltet rødløk.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×