Lag en deilig ostekake til festdagen og topp med deilige jordbær. Ekstra godt blir det med en jordbærsaus til.
12 stk.
200 g havrekjeks
1 dl valnøtter
100 g smør
Fyll:
3 dl kremfløte
250 g kremost naturell
3 dl kesam, original
1 pk. sitrongelé
Jordbærsaus:
400 g frosne jordbær
1 dl vann
¼ dl limesaft
3 ss sukke
1 ss potetmel, kan utelates
½ dl vann, kan utelates
Pynt:
400 g jordbær
5 små knopper spiselige hvite blomster
Bunn: Knus havrekjeksen og mal valnøttene og bland dem med smeltet smør i en bolle.
Trykk deigen i en rund kakeform, ca. 22 cm. Er det en kakeform uten avtagbar ring, begynner du bare med ostemassen og legger på bunnen på toppen når den har stivnet.
Ostemasse: Pisk kremfløten stiv, pisk deretter inn kesam og osten. Lag sitrongelé etter anvisning på pakken, men bruk bare halv vannmengde. Avkjøl geleen og hell den i kremblandingen i en tynn stråle under omrøring.
Hell massen over bunnen og sett den kaldt i kjøleskapet til den stivner, gjerne over natten.
Saus: Ha halvtinte jordbær i en foodprosessor. Kok opp vann, limesaft og sukker i en kjele. Tilsett laken i en tynn stråle med de frosne jordbærene og kjør til en tykk saus som er fri for klumper.
Sil gjerne sausen gjennom en sil om du ønsker den uten frø. Er den for tynn, kan den kokes opp og jevnes med litt potetmel utrørt i vann og kokt opp til en stor boble.
Ta kaken ut av formen, sett kaken på et stettefat og pynt med halve jordbær og hvite små, spiselige blomster. Hell gjerne litt av sausen på toppen av kaken like før servering, og server resten av sausen til. Rett og slett en vidunderlig kombinasjon.
Spiselige blomster!
Fioler, markjordbærlomster, kløver, roser, syriner, kornblomst er alle blomster kan brukes som pynt på mat!