Smakfulle og lette vannbakkels fylt med både røkelaks og reker.
6 porsjoner
2½ dl vann
125 g smør
2½ dl hvetemel
3 små egg
Røkelaks og rekesalat:
150 g røkelaks
150 g reker, uten skall
2 ss purre eller vårløk
½ rødløk
1 neve dill
1 dl majones
1 dl crème fraiche
1 ts salt
½ ts pepper
Kok opp smør og vann og ha i alt melet. Rør godt sammen og avkjøl litt.
Spe med ett og ett egg. Rør svært godt mellom hvert egg til en seig røre, det kan være at du ikke kan tilsette alle eggene. Røren skal være så tykk at den holder formen og ikke flyter utover.
Ha røren i en sprøytepose med stor tupp og sprøyt fine små roser på en bakeplate med bakepapir. Eller sett røren med skje på stekeplaten.
Stekes på midterste rille ved 200 °C i 20–25 minutter. Pass på å holde ovnsdøren lukket under stekingen, åpner du opp for tidlig kan de falle sammen.
Del laks, purre, vårløk og rødløk i biter, og bland i finhakket dill.
Rens reker og del halvparten i to og resten beholdes hele og tilsett det sammen med det andre.
Tilsett majones og crème fraîche og bland alt sammen. Smak til med salt og pepper.
Fyll vannbakkelsen med røkelaks- og rekesalaten like før servering.
Anvendelig!
Kan også serveres som forrett eller som en kveldsrett!