Brokkolisalat med BBQ-kyllingklubber og BBQ.saus
Alle innlegg

Brokkolisalat med BBQ-kyllingklubber og BBQ-saus

0 Flares 0 Flares ×

Kyllingklubber med smaksrik BBQ saus og en herlig brokkolisalat til, passer perfekt til koldtbordet på 17. mai. Enkelt å lage i stand og garantert noe alle vil like.

6 porsjoner

2 hoder brokkoli
50 g solsikkekjerner
1 liten purre
1 liten rødløk
1 neve rosiner
1½ dl lettrømme
1 dl majones
2 ts eddik, 7 %
½ ss sukker

Kyllingklubber:
1 kg kyllingklubber

BBQ-saus:
250 g ketchup
125 g brunt sukker
½ dl sterk kaffe
½ ss tabasko

Brokkolisalat: Skyll og del brokkolien i små og mindre buketter. Skrell stilken og skjær den i mindre biter eller skiver og ha den i en salatbolle sammen med bukettene.

Tilsett solsikkekjerner, finhakket purre, rødløk i tynne båter og rosiner og bland alt godt sammen.

Rør sammen rømme, majones, eddik og sukker i en skål og la den gjerne stå noen minutter før den helles over og blandes inn i salaten like før servering.

BBQ-saus: Start med å lage sausen minst 1 time før den skal brukes. Bland sukkeret med ketchupen og tilsett varm kaffe. Smak deg frem til hvor sterk BBQ-saus du ønsker, bruk mer eller mindre tabasko. La sausen stå minst en time i kjøleskap før bruk.

Pensle kyllingklubbene med BBQ sausen og stek dem i ovnen på midterste rille ved 200 grader i ca. 12 minutter.

Server gjerne kyllingklubbene med mer saus og deilige brokkolisalat til.

Lang holdbarhet!

BBQ- sausen holder seg fint i kjøleskap i to uker

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×