Om barn får velge, tror jeg valget fort faller på sjokolademuffins framfor bløtkake. I tillegg er disse enkle å spise i fart. Dekorer dem med ostesmørkrem i fargene rødt, hvitt og blått. Eller dekorer dem på den måten du selv ønsker.
Ca. 20 stk
4 egg
3 dl sukker
2 ts vaniljesukker
200 g smør
4 dl melk
7 dl hvetemel
1 dl kakao
3 ts bakepulver
½ ts salt
Ostekremtopping:
400 g kremost, naturell
2 ts vaniljesukker
100 g smør
12 dl melis
1 rød konditorfarge
1 blå konditorfarge
Visp egg, sukker og vanilje sukker til lett og luftig eggedosis. Rør i smeltet smør blandet med melk. Bland mel, kakao, bakepulver og salt og rør det i eggedosisen, litt etter litt.
Sett muffinsformene på stekeplate eller bruk muffinsplate og fyll i deigen, nesten fulle former.
Sett gjerne formene i muffinsbrett for å sikre god høyde på kakene.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 210 grader til de er gylne, ca. 10 minutter, og store muffins i ca. 15 minutter. Avkjøl før du har på toppingen.
Rør sammen kremost, vaniljesukker og romtemperert smør. Tilsett melisen litt etter litt til du får en passe fast topping. Del ostetoppingen i 3 ulike boller og rør inn blått i en og rødt i den neste. Behold den ene hvit. Fordel toppingen i tre forskjellige sprøyteposer og dekorer etter eget ønske i rødt, hvitt og blått
Tips!
Muffins egner seg godt å fryse, og kan lages flere dager i forveien. Kremen kan lages dagen før, men pyntingen må vente til samme dag de skal serveres.