Bakt brie med en flytende kjerne av smeltet ost og en syrlig og søt salsa til, får tennene til å løpe vann! En hel ost er best. Ønskes mer smak på osten kan den deles i to og fylles med finhakkede urter, litt honning eller chili før osten settes sammen igjen og stekes som nevnt over.
4-6 porsjoner
250 g rabarbra
1 dl vann
½ rødløk
1 rød chili
1 lime, saften
2 ss flytende honning
2 ss eplesidereddik
6 jordbær
¼ ts salt
1 klype pepper
250 g hel brie
4 skiver brød
Rabrabrasalsa: Rens rabarbrastilkene og del dem i tynne biter. Kok opp vann i en kjele, tilsett rabarbra og la det koke i ½ minutt. Hell av vannet og ha rabarbrabitene raskt over i en bolle med iskaldt vann.
Rens og finhakk rødløk, del chilien i to og skrap ut kjernen og hakk den fint. Hell vannet av rabarbraen og tørk med et kjøkkenpapir. Ha rabarbrabitene sammen med hakket rødløk og chili. Rør sammen limesaft, honning og eddik og hell over rabarbrablandingen. Del jordbærene i passe små biter og tilsett dem i salsaen. Vend alt forsiktig sammen. Smak til med salt og pepper. La salsaen stå på kjøkkenbenken til osten er klar til servering.
Brie: Fjern emballasjen fra brien. Legg den i en liten ildfast form og gratiner osten på midterste rille ved 200° i ca. 10 minutter. Ønsker du litt farge på toppen, kan osten settes under grillen i ca. 1 minutt helt til slutt.
Varm en stekepanne på middels varme og stek brødskivene uten fett til de er gylne. Eller bruk en brødrister. Skjær skivene i staver, og server dem til osten og salsaen.