Gjærbakst som knuser både hjerte og smaken! Server dem til kaffekoppen gjerne med litt brunost og lemon curd på toppen.
15 stk.
150 g smør
5 dl melk
50 g gjær
1 egg
½ ts gurkemeie, kan utelates
150 g sukker
½ ts salt
2 ts kardemomme
1 ts bakepulver
ca. 13 dl hvetemel
Pensling:
1 egg
1 ss vann
1 liten klype salt
15 rosiner
Pynt:
15 tynne silkebånd
Smelt smør i en kjele, tilsett melk og varm til ca. 34 grader. Hell det over i en bakebolle, tilsett gjær og rør den ut sammen med egg, ev. gurkemeie, sukker, salt, kardemomme og bakepulver. Tilsett det meste av hvetemelet og elt til deigen slipper bakebollen, ca. 15 minutter. La deigen heve under et klede til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
Strø litt mel på bordet, elt deigen godt. Del deigen i biter og trill dem til lange fingertykke pølser. Bruk en linjal og del 15 biter i ca. 20 cm lange remser. De neste 15 bitene deles i ca. 10 cm. Det som er igjen av deig deles i 15 små biter som rulles til små kuler.
Form de lange pølsene à 20 cm til hver sin spiral. Form deretter dem på 15 cm til en V som så legges litt på skrått på toppen av spiralen. Sett på de små kulene litt ned til høyre på spiralen eller det som blir kroppen og dette blir da til den lille runde halen til haren. Legg de ferdig formede harene på en bakepapirkledd stekeplate og la dem heve under et klede på et lunt sted i ca. 20 minutter.
Bland sammenvispet egg, vann og en klype salt og pensle over. Sett til slutt på en rosin som øye i nedre del av V-en. Stekes på midterste rille ved 215 grader i ca. 10 minutter til de er gylne. Avkjøles på rist før servering.
Pynt med et tynt silkebånd i ønsket farge rundt halsen. Server gjerne brunost og syltetøy til disse.
Tips!
Lar du være å tilsette sukker og kardemomme, får du harerundstykker i stedet for søt gjærbakst!