En fargerik sitrussalat passer perfekt til lunsj, men smaker også godt til lammelåret. Nøtter kan byttes ut med mandler, og melon og mango gjør seg også godt i denne salaten.
4 porsjoner
30 g feldsalat
3 appelsiner
1 grapefrukt, rød
2 blodappelsiner
1 granateple
1 bunt asparges
1 ts salt
1 ts sukker
60 g pistasjnøtter, usaltet
Dressing:
1 dl appelsinjuice
1 ss flytende honning
½ dl olivenolje
½ dl balsamicoeddik
1 båt hvitløk
½ ts salt
¼ ts pepper
Skyll salaten i rennende vann, rist godt og la bladene renne av seg på papir.
Skjær av skallet og fjern den hvite hinnen på appelsiner, grapefrukt og blodappelsin. Del dem i skiver. Rens granateplet og legg frøene i en skål.
Kok opp vann med salt og sukker og forvell aspargesene i ca. 2 minutter i det kokene vannet. Hell av vannet og skyll dem raskt i iskaldt vann. Asparges skal være sprø.
Fjern skallet på pistasjnøttene og fjern det meste av den ytterste hinnen. Grovhakk nøttene og ha dem i en skål.
Bland sammen appelsinjuice, honning, olje, balsamico, finhakket hvitløk, salt og pepper i et glass med lokk og rist dressingen godt sammen.
Finn frem et stort fat og legg på et lag med salat, skiver av appelsiner og grapefrukt. Topp med asparges, strø over granatepler og de grovhakkende pistasjnøttene.
Ringle over dressingen og sett fatet kjølig til den skal serveres.