Dekorative, knasende sprø og smakfulle croissanter som smelter på tungen!
Ostefyllet gjør croissantene mektige, så lag dem så tynne du klarer. I stedet for rosmarin kan du pynte med persille eller dill. Tomme butterdeigskjegler kan fryses.
8–10 stk.
ca. 400 g frossen butterdeig/smørdeig
2 ss hvetemel
1 egg
Fyll:
3 dl crème fraîche
125 g krydderost
125 g pepperost
Pynt:
1 neve rosmarinkvister
Utstyr:
8–10 flak aluminiumsfolie
1 kjegle, gjerne krumkakepinne
Tin butterdeig. Strø litt hvetemel på bakebordet, legg platene oppå hverandre og kjevle ut alle platene samtidig, til du får en tynn leiv på ca. 30×30 cm. Skjær tynne strimler, ca. 1 cm brede, med en pizzaskjærer eller baketrinse.
Brett folieflakene dobbelt og legg ett flak stramt rundt kjeglen. Surr butterdeigsstrimler utenpå folien mens du strekker strimlene litt, så laget ikke blir for tykt. Forsøk å få skjøter på samme side. Trekk trekjeglen ut og legg butterdeigskjeglen (med folien inni og skjøtene ned) på en bakepapirkledd stekeplate. Pisk egg pensle butterdeigen.
Stek midt i ovnen på 200° i ca. 20 minutter eller til butterdeigen er gyllen og gjennomstekt. Avkjøl på rist.
Fyll: Pisk crème fraîche til halvstiv krem. Tilsett ostene og pisk videre til stiv krem. Ha ostekremen i en sprøytepose med tupp. Sett de stekte kjeglene i glass, fjern folien og sprøyt inn ostemassen. Topp med rosmarinkvister.
I