Imponer med hjemmelaget iskake som punktum. Resultatet er vakkert og veldig godt. Den er enkelt å lage, men husk å ta den ut fra fryseren ca. 20 minutter før den serveres. Du kan bruke mange slags syltetøy for å få smak og marmoreffekt i isen. Du kan også bruke friske eller frosne bær som du moser gjennom en sikt. Smak til med melis eller sukker.
8–10 stk.
Bunn:
3 dl mandler
3 dl melis
4 eggehviter
Iskrem:
8 eggeplommer
8 ss sukker
1 ts vaniljesukker
4 dl kremfløte
3 dl seterrømme
Marmorering:
3 dl bringebærsyltetøy
Bunn: Mal mandler halvgrovt på kvern eller i hurtigmikser. Bland med melis. Stivpisk eggehviter og vend forsiktig inn i mandelblandingen. Ha deigen over i en liten springform, 20–22 cm, med bakepapir i bunnen. Stek på nederste rille ved 160° i ca. 30 minutter. Avkjøl. Ta bunnen ut av formen, vask formen og legg bunnen tilbake i formen.
Iskrem: Rør sammen eggeplommer, sukker og vaniljesukker. Sett bollen over vanndamp og visp til eggeblandingen begynner å bli varm og sukkeret løses opp. Ta blandingen bort fra varmen og pisk videre til den er kald og har blitt til tykk eggedosis. Stivpisk kremfløte og vend den og rømmen inn i eggedosisen. Hell isblandingen forsiktig over mandelbunnen.
Bringebærsaus: Press bringebærsyltetøy gjennom en fin sikt. Legg klatter av bringebærsausen på ismassen og bruk en gaffel til å lage et fint, marmorert mønster.
Sett formen i fryseren med plast over og frys i minst 4 timer. Sett den i kjøleskapet ca. 20 minutter før servering, da blir den enklere å dele opp. Fjern formen og sett kaken på et fat.