Jordskokksuppe er en god forrett i seg selv, men med stekte kamskjell blir det et gourmetmåltid. Reker, scampi, krepsehaler eller røkt laks smaker også godt om du vil bytte ut kamskjellene.
4 porsjoner
400 g jordskokk
100 g sellerirot
2 ss sitronsaft
1 ss smør
4 dl kyllingkraft
4 dl kremfløte
½ ts salt
½ ts pepper
1 ss sitronsaft
Servering:
8 kamskjell
2 ss smør
8 sukkererter, helst runde
4 stilker timian
Suppe: Skrell jordskokk og sellerirot og del i biter. Ha dem fortløpende i kaldt vann tilsatt litt sitronsaft, så de ikke blir brune. Sil grønnsakene og ha dem i en kjele med kraft og fløte. Kok opp og la det småkoke til grønnsakene er møre, ca. 25 minutter. Kjør suppen glatt med en stavmikser. Ha suppen tilbake i kjelen, gi den et oppkok og hold den varm. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Blir suppen for tykk, tilsett litt vann eller melk.
Kamskjell: Stek kamskjellene raskt på begge sider i en varm stekepanne med litt smør, ca. 1 minutt på hver side. Øs smør over hele tiden. Legg dem til side et par minutter.
Pynt: Rens og del sukkererter i to lag, slik at ertene blir sittende på den ene halvdelen. Forvell dem i kokende vann i maks 1 minutt. Skyll i kaldt vann.
Servering: Ha suppen i varme tallerkener med kamskjell i midten. Pynt med sukkererter og timian.