Andebryst med saus, bringebærsalsa og hasselbck poteter
Alle innlegg Kjøtt

Andebryst med saus, bringebærsalsa og sukkererter

0 Flares 0 Flares ×

And passer godt sammen med den søte, syrlige og krydrede sausen og en smakfull bringebærsalsa til. Hasselback poteter passer perfekt til denne retten,

4 porsjoner

2 andebryst
1 ts salt
½ ts pepper

Saus:
4 ss brunt sukker
3 ss balsamicoeddik
4 ss sherry- eller rødvinseddik
6 dl okse- eller kyllingkraft
3 stjerneanis
1 bit kanelstang
2 hvitløkfedd
4 ss smør
½ ts salt
½ ts kvernet pepper

Sukkererter:
16 sukkererter
1 ss smør
1 klype salt

Bringebærsalsa:
200 g friske bringebær
¼ rød chili
½ rødløk
1 lime, saften
2 ts sukker
1 neve koriander

Hasselback poteter:
8 poteter
2 ss smør
1 ts salt
½ ts pepper

Pynt:
4 stilker timian

And: Kutt skinnet i ruter med en spiss kniv uten å kutte ned i kjøttet. Gni brystene inn med salt og pepper på begge sider.
Legg brystene med skinnsiden ned i en kald panne. Stek på middels temperatur til skinnet er gyllent og sprøtt, ca. 5 minutter.
Snu og stek kjøttet på den andre siden i 2 minutter.
Legges over i en ildfast form. Sett inn et steketermometer i den tykkeste delen. Stekes på nederste rille ved 200° i 8–10 minutter eller til temperaturen viser 56°. La andebrystene hvile, minst 10 minutter før servering.

Saus: Smelt sukker i en kasserolle på lav temperatur. Tilsett eddik når sukkeret har blitt til gyllen karamell. La alt koke til det meste av væsken er fordampet, da forsvinner råsmaken av eddiken. Tilsett kraft, anis, kanel og hvitløk. Kok opp og la det småkoke i ca. 30 minutter.

Visp inn litt og litt kaldt smør i terninger like før servering. Smak til med salt og pepper. Sil sausen og hold den varm, men ikke la den koke etter at smøret er tilsatt, da kan den skille seg.

Hasselback poteter: Skrell poteter og skjær dem flate i bunnen, slik at de står støtt. Skjær potetene i tynne skiver, men ikke helt gjennom. De skal henge sammen i bunnen som et trekkspill. Sett potetene i en smurt ildfast form, pensle med smør og strø over salt og pepper. Stekes på midterste rille ved 225°, ca. 45 minutter eller til de er møre og gylne. Steketiden varierer med størrelsen på potetene. Legg et par grillspyd eller spisepinner på hver side av poteten. Skjær ned mot pinnene, kniven vil stoppe når den treffer pinnene, slik at du ikke skjærer helt gjennom potetene.

Bringebærsalsa: Del bringebærene i to, finhakk chili og rødløk, skvis over limesaft og strø over sukker. Finhakk koriander og bland det i salsaen. Sett bollen kjølig til den skal brukes.

Sukkererter: Rens sukkererter og ta av stengelen. Smelt litt smør i en panne og stek sukkerertene raskt i pannen, ca. 1 minutt, de skal ha tyggemotstand.

Skjær andebrystene i tykke skiver, sett dem på tallerken sammen med poteter, bringebærsalsa og sukkererter. Hell over saus, pynt med litt timian og server med det samme.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×