Hjemmelaget varm sjokolade eller kakao
Alkoholfrie drikker Alle innlegg Desserter Ett glass Sjokoladekaker

Varm hjemmelaget kakao

0 Flares 0 Flares ×

Varm sjokolade lages av sjokoladeplater som gir en rik og kremet sjokoladesmak. Har du ikke sjokolade, bruk kakao. Perfekt på en søndag når kulden biter litt ekstra og en har fyr på peisen.

2 porsjoner

1 pl. mørk kokesjokolade eller 4 ts kakao
6 dl helmelk
evt. 1 ss sukker
Pynt:
1 dl kremfløte
1 klype kanel evt. litt raspet sjokolade
2 – 4 kanelstenger
Grovhakk sjokoladen i mindre biter. Har du ikke sjokolade bruk kakao.
Kok opp ca. 2 dl av melken. Sett kjelen til side og ha i sjokoladen. La det stå, uten å røre i blandingen, i 5 minutter slik at sjokoladen smelter.
Rør melken og sjokoladen sammen, spe i resten av melken mens du rører. Ha eventuelt i litt sukker dersom du ønsker en litt søtere sjokolade.
Sett kjelen tilbake på platen og varm opp til kokepunktet. Se til at det ikke svir seg.
Pisk kremen stiv.
Hell den varme sjokoladen over i kurs, Sprøyt litt krem på toppen og strø over litt kanel og pynt gjerne med noen kanelstenger om du har.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *