Rødbetbrødtårn med kremost og ribberull
Alle innlegg Brød og rundstykker Gjærbakst Kjeks og muffins Lunsjretter Oppskrifter Pålegg

Rødbetbrødtårn med kremost og ribberull

0 Flares 0 Flares ×

Fargerike og fyldige brødtårn som pynter opp. De kan fylles med alt du ønsker, men smaker nydelig med ost, ribberull, nøtter og honning. Stikk en cocktailpinne igjennom brødene slik at de blir enklere å servere.

6 porsjoner

Brød:
500 g rødbeter
5 dl rødbetjuice
1 ss sennep
1 ss olivenolje
ca. 8 dl hvetemel
1 pk. tørrgjær
1 ts sukker
1 ts salt

Fyll:
200 g kremost med krydder
2 dl seterrømme
1 neve kruspersille
¼ ts salt
¼ ts pepper
100 g ribberull eller skinke

Pynt:
12 blader basilikum
100 g nøtter
1 dl honning

Rødbetbrød: Skrell og kok rødbeter møre i rødbetjuice, ca. 15 minutter. Avkjøl i kokevannet til ca. 30 grader. Del i biter. Ha rødbet og kokevann i en hurtigmikser. Tilsett sennep og olivenolje og kjør til en jevn masse.

Ha rødbetmassen i en bakebolle, tilsett det meste av hvetemelet, gjær, sukker og salt og elt i minst 15 minutter. Dekk bollen med et kjøkkenhåndkle og la heve ca. 1 time.

Ha deigen på et bakebord. Kna den sammen, form til et brød og legg i en brødform. Dekk med kjøkkenhåndkle og la det heve minst 50 minutter. Stek på nederste rille ved 210° i 30–35 minutter. Bank på brødet; en hul lyd betyr at det er ferdig. Avkjøl på rist.

Ostefyll: Bland ost, rømme og finhakket persille. Smak til med salt og pepper.

Montering: Skjær brød i skiver og fjern skorpene. Del hver skive i fire kvadrater. Smør ostefyll på hver bit og legg på en kvart skive ribberull. Legg brødterningene oppå hverandre i fire lag med fyll imellom.

Bland nøtter og honning. Sett bitene på et fat, pynt med urter og nøtter. Ringle over litt honning like før servering.

 

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×