Potetreder med egg og spekeskinkefyll
Alle innlegg

Potetform med egg, skinke og løk

0 Flares 0 Flares ×

Denne formen kan fint lages ferdig dagen i forveien, og varmes opp når du skal servere den. Dette er også en fin måte å bruke opp rester på.

(4 porsjoner

1 ss smør
2 løk
1 kg poteter
1 pk. skivet hvitost
3 dl fløte, evt. matfløte
5 egg
1 pk. skinke
1 ts salt
¼ ts pepper
Pynt:
1 paprika
3 stilker vårløk
1 neve timian

 

Skjær løk og poteter i tynne skiver og legg alt i en stor bolle. Kok opp vann, hell det i bollen og la det stå noen minutter slik at potetskivene blir litt myke.

Legg aluminiumsfolie i en liten brødform, ca. 1,3 l, og form den etter formen. Smør den godt med smør eller olje. Legg poteter og løk opp langs kanten og i bunnen av brødformen. Følg etter med osteskiver på samme måte som potet- og løkskivene.

Bland sammen fløte, egg, biter med skinke, salt og pepper. Hell i halvparten av eggeblandingen. Legg på et nytt lag med poteter, løk og ost. Hell over resten av eggeblandingen og topp med et lag poteter. Trykk det hele godt sammen.

Stekes i ovnen på midterste rille ved 200 grader i 45–50 minutter til potetene er møre, retten har fått en fin farge og har stivnet. La retten få sette seg litt før den hvelves over på et fat og aluminiumsfolien tas av.

Pynt med finhakket paprika, vårløk i ringer og hakket timian på toppen. Server gjerne en god salat og godt brød til.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×