Potetreder med egg og spekeskinkefyll
Alle innlegg Forretter Grønnsaker og poteter Oppskrifter

Potetreder med eggesalat og spekeskinke

0 Flares 0 Flares ×

Denne retten kan like gjerne serveres som en kveldsrett som til middag. Lager du redene litt mindre, passer de også som en deilig forrett.

4–6 stk.

6 poteter
4 ss smør
½ ts salt
¼ ts pepper

Fyll:

3 egg
6 ss majones
6 ss rømme
½ rødløk
1 båt hvitløk
1–2 ts srirascha, chilisaus
2 ss sitronsaft
¼ ts salt

Topping:

4 salatblader
4 reddiker
1–2 egg
8 skiver spekeskinke

 

Potetreder: Skrell potetene, riv dem grovt på et rivjern, pakk de revne potetene inn i et klede og vri ut mest mulig væske. Bland de revne potetene sammen med smeltet smør, salt og pepper.

Fordel potetene i et muffinsbrett, små, ildfaste former eller aluminiumsformer og press potetene opp langsmed kantene så det ligner små reder. Stekes i ovnen på midterste rille ved 200 grader i 25–30 minutter, eller til potetene er gjennomstekte og redene er sprø i kantene.

Fyll: Hardkok alle de 4–5 eggene i 8–10 minutter og avkjøl i rennende, kaldt vann. Del 3 egg med en eggedeler, først på tvers, så på langs. Del de siste eggene i båter og sett dem til side. Rens og finhakk rødløk og hvitløk. Bland eggebiter, rødløk og hvitløk med majones og rømme i en bolle. Smak til med srirascha, sitronsaft og  salt.

Legg salatblad, noen skiver med reddik og potetredene på tallerkenene. Fyll redene med eggesalat, topp med noen skiver spekeskinke, eggebåter, reddikskiver og litt gressløk.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×