Kremet kyllingpasta med deilige rosenkål, beter og bacon er en smakfull og mettende salat som hele familien vil elske.
4 porsjoner
2 fileter kylling
1 ts salt
½ pepper
2 ss smør
1 pk. bacon
1 pk. rosenkål
1 hode blomkål
1 rødbete, ferdig kokt
3 stilker vårløk
1 neve solsikkekjerner
1 pk. feldsalat
2 porsjoner pastaskruer
Dressing:
2 dl majones
2 dl lettrømme
2 ts sukker
1–2 ss eddik, 7 %
Pynt:
1 lime
Kylling: Del den ene kyllingfileten i biter, behold den andre hel. Strø på salt og pepper. Varm smør i en panne og stek kyllingbiter og fileten i pannen til de er gjennomstekt. Ta dem ut og legg dem på en tallerken. Stek baconet sprøtt i den samme pannen og del dem så i passe store biter.
Rens rosenkål og lag et kryss i stilken på alle, det gjør at de blir fortere kokt. Del blomkålen i små buketter.
Kok opp vann i en kjele, tilsett rosenkålen og kok dem myke i noen minutter. Tilsett blomkålen og kok bukettene med de siste 2 minuttene, de skal ha litt tyggemotstand så ikke kok dem for lenge. Ønsker du å ha dem rå, går det helt fint. Da kokes de ikke.
Kok gjerne rødbeten på forhånd, og skrell dem gjerne med hansker på. Rødbete avgir mye farge og det sitter godt på hendene. Del dem i passe store biter. Rens og finsnitt vårløken i små ringer.
Kok pastaskruer etter anvisning på pakken. Avkjøl.
Dressing: Bland sammen majones, rømme, sukker og eddik i en bolle. Smak til slik at dressingen. Den skal ha et balansert smaksbilde av søtt og surt. Tilsett rosenkål delt i to, brokkolibuketter, rødbetebiter, halvparten av vårløken, solsikkekjerner, pastaskruer og kyllingbitene og bland det godt inn i dressingen. Skjær kyllingfileten i skiver.
Legg salatbladene på et fat, legg så på den kremete salaten og tilslutt kyllingskivene. Strø over resten av vårløken og pynt med tynne båter lime på toppen.
Tips! Bytt gjerne vanlig pasta med fullkornpasta, blomkål med brokkoli og rødbete med gulbeter.