lammegryte
Alle innlegg

Lammegryte med høstgrønnsaker og potet og jordskokkpurè:

0 Flares 0 Flares ×

Rotgrønnsaker har tradisjonelt vært mye brukt i Norge. Her har du en oppskrift på en skikkelig god tradisjonsgryte med gode smaker av lammekjøtt og rotgrønnsaker.

4 porsjoner

600 g grytekjøtt av lam
4 ss olivenolje
1½ gul løk
2 gulrot
100 g sellerirot
100 g persillerot
150 g kålrot
3 båter hvitløk
100 g aroma sopp
2 ss tomatpuré
1 boks knuste tomater
6 dl buljong eller kraft
1 kvast frisk rosmarin
2 ss frisk persille

Potet og jordskokkpurè:
5 mandelpotet
5 jordskokk
½ dl fløte
2 ss smør
½ ts salt
¼ ts pepper
1 neve gressløk

Lammegryte: Rens og skjær kjøtt, løk, gulrot, kålrot, persillerot og sellerirot i terninger. Finhakk hvitløken og del soppen om de er store.

Brun kjøttet i en jerngryte i olivenolje, tilsett løk og la den frese med til den er blank og fin. Tilsett gulrot, sellerirot, sopp, hvitløk og tomatpure og la alt frese noen minutter. Tilsett tomatene og kraften og la alt småkoke i ca. 20 minutter. Du kan jevne gryten med litt maisenna utrørt i kaldt vann om du ønsker den tykkere.

Potet og jordskokkpurè: Skrell og del poteter og jordskokk i biter, legg potet og jordskokk kokende vann og la dem koke i ca. 12 minutter til de er møre. Hell av vannet og damp lett. Mos poteter og jordskokk, og bland inn smør og fløte. Smak til med salt og malt pepper.Strø over frisk gressløk like før servering.

Server lammegryten med mos og gjerne godt brød ved siden av.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×