meksikansk tomatsuppe
Alle innlegg Gryter Oppskrifter Supper

Meksikansk tomatsuppe

0 Flares 0 Flares ×

En spicy meksikansk vegetar tomatsuppe med jalapeño er ikke bare enkel å lage, men det er også en gyllen mulighet til å rydde litt i kjøleskapet.
Hvem har vel ikke opplevd å ha noen halvfulle glass med salsa stående igjen etter fredagstacoen? Hell de over i suppen for ekstra smak og fylde, og topp opp med en god klatt rømme og knuste nachochips hvis du har dette igjen fra tacofredagen. Suppen kan gjerne også toppes med litt revet ost om du ønsker det og også tilsettes reste kjøttdeig eller stekte kyllingbiter

4 porsjoner

1 gul løk
2 båter hvitløk
1/2 rød chili
2 ss solsikkeolje
1/2 ts chilipulver
1 ss spisskummen, knust
1 ts korianderfrø, knuste
1 ss paprikapulver
5 dl vann
2 terninger kyllingbuljong eller grønnsbuljong
2 bokser hermetiske tomater, knuste
1 – 2 ts sukker
1/2 ts salt
1/2 lime
Topping: 

1 neve hasselnøtter eller andre nøtter
1 polkabete
1 gulbete
noen stilker timian
Finhakk løk og hvitløk og fres finhakket løk, hvitløk og chili i en god skvett olje i en kasserolle. Fres over middels varme til løken er blank og stekt.
Tilsett chilipulver, spisskummen og koriander. Fres videre i et par minutter.
Tilsett kraft og knuste tomater. Kok opp og la suppen småkoke i cirka 15 minutter.
Smak til med salt, pepper, sukker og noen gode dråper limesaft.
Rens betene, skjær i tynne skiver, og kok dem lett i vann. Finhakk hasselnøtter og legg dem på toppen av suppen sammen med biter av beter. Pynt med noen stilker med timian på toppen.
Ønsker du kan du tilsette stekte kyllingenbiter som du har stekt gyllen over høy varme. Tilsett kyllingen i suppen. La det putre videre i ca. 5 minutter og server.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×