Franske makroner
Alle innlegg Julekaker Kjeks og muffins Konfekt Oppskrifter

Franske makroner til jul

0 Flares 0 Flares ×

Dette er verdens mest berømte lille kake! De skal være små, sprø utenpå og myke inni. Det finnes en mengde oppskrifter, jeg har lett lenge etter den beste oppskriften, og fant den i boken til Pascal. Dette er en oppskrift som er lett å lykkes med. Den er heller ikke så søt som mange andre oppskrifter. Makronene smaker best etter de har ligget i kjøleskapet i et par dager. De holder seg ferske i ca. 4 dager. Mine ble røde, fordi jeg tenker at det er fint å ha på kakefatet til jul. Men har du lyst på andre farger, er det bare å bruke den konditorfargen du liker aller best.

ca. 25 stk

Vis innlegg

140 g mandelmel
185 g melis
4 eggehviter av mellomstore egg
60 g sukker
julerød konditorfarge
Fyll:
150 g smør
ca. 400 g melis
2 dl bringebærsaft fra frosne bær
rød konditorfarge
Pynt:
1 eggehvite
ca. 3 dl melis

Finn frem og mål opp alle ingredienser
Bland mandelmel og melis sammen og sil blandingen gjennom et finkornet dørslag/sil
Pisk eggehvite på lav hastighet til det skummer. Tilsett gradvis litt og litt sukker til du får en seig marengs. Bland inn konditorfarge i marengsen
Rør sammen melblandingen og marengsen. Røren skal nå være så flytende at den «faller sammen» når du løfter på den med vispen. Ser du gjenskinn fra lyset i røren har du passe konsistens.
Forvarm ovnen til 160 grader
Bruk en sprøytepose med rund tip og sprøyt makroner på et brett med bakepapir eller bruk en makronmatte/brett. La makronene hvile i ca en halvtime-time slik at det danner seg en hinne utenpå makronene.
Stek makronene i varmluftsovn på 160 grader i 12 – 16 minutter. Makronene skal ha en jevn og glatt overflate når de er ferdige. Avkjøl.
Vent med å ta av bakepapiret til makronene er helt avkjølt
Fyll makronene med valgfritt fyll, eller lag bringebærkrem.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×