Disse bollene er utrolig deilige og passer perfekt å lage og ha med seg på strande, på terrassen eller bare spise når du har lyst på noe skikkelig godt. Så begynn med å blande fyllet for det skal fryses i biter og legges frossent ned i deigen.
ca. 16 biter
Fyll:
75 g smør, romtemperert
100 g kremost
1 ½ dl melis
1 ts vaniljesukker
revet skall fra 1 sitron
Gjærdeig:
50 g gjær
75 g smør
3 dl melk
½ dl sukker
1 klype salt
7–8 dl hvetemel
Rør sammen alle ingrediensene til fyllet i en skål. Lag 16 biter av fyllet og sett det i fryseren 1 – 2 timer slik at fyllet fryser.
Ha gjæren i en bolle. Smelt smøret i en kjele og varm melken til 37 grader og hell den over gjæren og rør den ut.
Tilsett sukker, salt og hvetemel og kjør den i en kjøkkenmaskin til deigen slipper bollen.
Sett degien til heving under ett klede i ca 30 minutter.
Ha deigen over i en liten langpanne, ca.30 x 35 cm og trykk den ut slik at den blir jevn.
La deigen heve under klede i ca. 30 minutter .
Lag 16 hull i deigen med fingrene og legg en porsjon med frossent fyll i hvert av hullene. skjær deigen i 16 biter med en kniv, og fra dem litt fra hverandre.
Pensle deigen med lett sammenvispet egg og strø over perlesukker.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 200 grader i 18 – 25 minutter.
Avkjøl på rist og del så kaken der det er naturlig å dele den i.