dugnadskaker
Alle innlegg Formkaker Oppskrifter

5 geniale baketips til avslutninger og dugnader og 5 saftige langpanneoppskrifter

0 Flares 0 Flares ×

Det er vår og det er heller ikke lenge til både 17.mai, avslutninger, dugnader, kakelotterier eller de store loppemarkedhelgene. Foreldre og besteforelde blir ofte spurt om å bake en kake, og det gjør de aller fleste med glede. Men ofte kan en stå fast med både ideer, oppskrifter og smaker , og fordi vi ofte har det litt travelt faller vi  litt for ofte for fristelsen til å kjøpe en ferdig langpannekakepose fra Toro eller lignede. Ikke at det er skandale, men jeg tror du skal snu litt på tankene om at det å lage kaker fra bunnen av er ett ork og mye jobb. Av egen erfaring er det ryddingen etter kakebaksten som tar tid og den får du jo med deg med å benytte ferdigblandede poser også.
Så her gir Husmorlykke deg noen tips til hva du bør tenke på og i tillegg legger jeg ved 5 supergode langpanneoppskrifter du kan variere med om du ikke allerede har de faste du baker. Lykke til og ha en god dugnadsbaking.

Kjente smaker

Det er alltid lurt å holde seg til kjente smaker som sjokolade, sitron, vanilje, krydder, epler osv Folk velger ofte noe de kjenner og da er  Gulrotkake, sitronkake, krydderkake og sjokoladekake sikre valg å bake.

Unngå bløte kaker og heller ikke kaker som smuldrer.

Bløtkaker, ostekake eller paier er gode kaker å spise, men er ofte avhengig av bestikk og tallerken, så lag heller en kake som ikke smulder eller er for bløt til å spise med hendene og som ofte blir servert på en serviett.

Enkel pynt

Glasurer som stivner eller som blir faste, er ofte det beste og enkleste. Men hvis du benytter deg av pisket krem må det bare smøres på ett tynt lag. Bruk enkel kakestrøssel og ikke pynt som faller lett av. Det blir ofte mye unødvendig søl og gris, både for store og små.

Alllergenskilt i disse allergitider.

Det er mange både barn og voksne med allergier og det blir ofte stilt spørsmål om kakene inneholder gluten, egg, melk, nøtter eller andre allergener som de reagerer på. Så lag ett enkelt lite skilt som kan settes ved siden av kaken og som forteller kjøperen om innholdet.  Ofte leverer en også fra seg kaker til en komité, og da er det så enkelt for dem som står og selger å vite hva de skal svare, om det er noen som spør.

Kaker kan lages dagen i forveien.

Formkaker som langpannekaker er minst like gode eller bedre dagen derpå. Planlegg derfor å bake kaken om kvelden eller dagen før og gjør den helt ferdig. Da er det null stress når den skal leveres.
Det å bake skal være hyggelig og det skal være med glede. I tillegg så orker du kanskje heller å bake en kake fra bunnen av enn å bare klippe opp en ferdig kakepose og tilsett væske når du planlegger og gjør det dagen før enn samme dag.  Det blir også helt klart mer variasjon i smaker og kaker om flere baker fra bunnen av. Og det er jo alltid en fordel, større utvalg og bedre salg er alltid hyggelig.

Husk at baking skal være glede, ikke stress.

Her får du 5 gode oppskrifter på langpannekaker du kan variere i om du ønsker. Klikk på bildet eller på navnet så kommer du direkte inn til oppskriften.

Appelsin – og kokoskake

lang-panne-kaker-sitron-kokos
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Barnas sjokoladelangpanne

sjokolade-kake-morsdag

Studenterstump

studenterstump
Ide og Matstyling: Kristin Jøtun Foto: Kim Holthe

Krydderkake uten egg

krydder-kake-uten-egg
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Eplekake i langpanne

langpannekake-eple
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

 

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×