marmorkake-med-vri
Alle innlegg

Marmorkake med vri – Sitronmarmorkake

0 Flares 0 Flares ×

Denne kaken går ned på høykant hjemme hos meg. Den tradisjonelle marmorkaken inneholder både sjokolade og vanilje. Nå har jeg tilsatt litt sitronskall og sitron i vaniljedeigen. Det setter en litt annen smak, men den er utrolig deilig. Så baker du denne får du både sjokoladekake og sitronkake i samme bit.

Ca. 12 skiver

175 g smør (romtemperert)
2 1⁄2 dl sukker
3 egg
1 dl lettmelk
½ dl frisk saft fra sitron
skall av 1 sitroner
4 dl hvetemel
2 ts vaniljesukker
1 1⁄2 ts bakepulver
2 ss kakaopulver
ca. 2 ss melk
Rør smør og sukker lyst og porøst. Tilsett eggene, ett om gangen. Rør godt mellom hvert egg. Bland inn hvetemel, vaniljesukker og bakepulver og tilsett lettmelk og sitronsaft  og sitronskall vekselvis. Røren skal være godt blandet, men ikke seig. Virker den seig, tilsett noen spiseskjeer ekstra med melk.

Ta av en tredjedel av røren og bland inn kakao, vaniljesukker, sukker og melk. Kakaorøren skal ha samme konsistens som den lyse røren. Legg halvparten av den lyse røren i en smurt og strødd form, gjerne brødform à 1 1/2 liter, og glatt røren utover.

Legg så i kakaorøren og til slutt resten av den lyse røren.

Trekk en gaffel eller skje igjennom alle tre lagene med røre, fra den ene kortsiden av formen til den andre. På den måten får kaken et marmorert utseende.

Stekes i ovnen på nederste rille i ved 175 grader i 45–50 minutter.

Hvelv kaken og avkjøl på rist. 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×