Alle innlegg Reisetips

Vollen – Øslandets perle og svar på Sørlandet

0 Flares 0 Flares ×

Er du i fortsatt i hovedstaden eller har tenkt deg til Oslo en dag ferien? Da vil jeg virkelig anbefale deg en stopp i vakre Vollen i Asker. Dette lille sjarmerende handelstedet med fordums storhet ikke langt fra Norges hovedstad.

Denne vakre  og litt uoppdagede perlen av ett sted, har en lang historie å være stolt av. Vollens handelshistorie begynte i 1870, da Hans Kr. Christensen på Nedre Stålenga kjøpte gårdsbruket. Han bygde nye hus, åpnet Volden Hotel, Volden Brevhus og landhandleri og bakeri. For 100 år siden ble Polarskipet Maud sjøsatt akkurat her og seilte ut fra Vollen i 1917 på sin lange ferd til Nordpolen.
I dag er Vollen en yrende perle med mange spennende butikker, den huser en verdenskjente smykkedesigner og byr på både identisk gresk og italiensk mat.

Vi er invitert ut for å ta en titt på Vollen, dette gamle handelstedet som fortsatt yrer av liv og som minner om den vakreste sørlandsbyen du kan tenke deg. Seilbåten til Vibeke med Anita og meg ombord legger fra brygga i Frognerkilen og setter kurs mot Vollen. Vi tøffer avgårde og nyter varmen fra en vakker morgensol. Vi nyter turen ut Oslofjorden og gleder oss over stille hav og lite bølger.


Vibeke med hjelp av to sine to landkrabber legger til på gjestebrygga der Morten står klar for å ta imot oss. Han hopper lett ombord og i hendene har han tulipanglass og en flaske.

Foto: Vibeke Løkkeberg

Dette er Mortens store stolthet, Vollen Akevitt, som han og noen flere har blandet selv- Morten skjenker sjenerøst i  glassene og ønsker oss velkommen til Vollen og Vollen Marina. Morten er daglig leder og har mange spennende prosjekter på gang for denne marinaen.

 

Men vi kan ikke bli sittende lenge, programmet er fullt og det er mye som skal oppleves.
Vi starter med å ta en runde rundt på Marinaen. Det er fullt opp med liv på en marina om du ikke visste det.
Vollen er et perfekt utgangspunkt for båtturer med kort vei til Middagsbukta, Håøya og Sandspollen.
Vollen Marina fremstår i dag som et topp moderne marinaanlegg i indre Oslofjord. Marinaen ønsker å utvikle området til et maritimt senter med tilbud av alle tjenester innen den maritime arena.
Båter tas opp for vask og overhaling, og settes ned igjen med høye heisekraner.
Men nå blir det slutt på vask på land forteller Morten oss. Vollen Marina er første marina med egen vaskemaskin for båter. Det betyr at båteiere nå slipper både bunnstoff og sterke kjemikalier for å få kjølen på båtene rene. Vaskeslusen er utstyrt med store børster som vasker båtene rene ved hjelp av sjøvann.

Foto: Vibeke Løkkeberg

– Dette er en viktig  og riktig retning å gå forteller Morten oss, mikroplast er kanskje en av de største miljøutfordringene vi har i verden og for havet generelt. Fisken får i seg disse bitte bitte små plastbitene, og igjen får vi det i oss ved å spise fisken.
Men vi kan ikke dvele for lenge ved dette, Fra Vollen Marina er det kort vei til Vollen sentrum med butikker, gallerier og kystkultursti. Hurtigbåten til Aker Brygge har også avgang fra bukta og du bruker kun ½ time ut. Men du kan også komme hit med bil om du ønsker det.

Vi rusler bortover, det blir en del stopp på turen. Hyggelige mennesker stopper oss for en hyggelig prat på vei til Oslofjord Museet. Dette flotte museet inneholder Oslofjordens sjøbåtshistorie.

Foto: Vibeke Løkkeberg

Dette museet rommer masse historie om båter og livet ved sjøen. Her finner du også historien om Polarskipet Maud. Det spennende nå er at det jobbes med å få skipet tilbake til Vollen. Ønsker du å lese mer om prosjektet kan du lese om det her http://mia.no/oslofjordmuseet/?mid=3750

Men en blir sulten av å gå rundt i dette innholdsrike museet. Så sett deg ned og nyt en god suppe med virkelig gode smaker. Suppa denne dagen var en selvkomponert fiskesuppe laget spesielt til oss, og denne nydelige fiskesuppa med ferskt brød til var ingen posesuppe, men en suppe laget på kraft, fersk fisk og kjærlighet. Den var rett og slett nydelig!

Foto: Vibeke Løkkeberg

Spennende opplevelser og gode historier!

I det vakre sentrumet av Vollen ligger det mange butikker med særpreg. En av dem er butikken til Øyvind. I denne butikken finnes antikvariatet Hebbelille med ymse åpningstider. Så ta turen innom og slå av en prat med Øyvind Jorfall,en morsom og spennende kunstner som vet å blande humor og kanari som han liker å kalle det. Så frister det å vite litt om hva denne mannen  kan by på så kan du lese mer på: www.hebbelillesgalleri.no eller på hans facebookside Hebbelille

Foto: Vibeke Løkkeberg

Og er du heldig kan du få hilse på den herlige Sibirske Gjøken som bor i Hebbelilles hus. Den kan ønske deg både velkommen og velkommen tilbake og er en herlig blå gjøk med mye sjarme.

Foto: Vibeke Løkkeberg

I gamle dager var dette Vollens hjerte da dette stedet huset Vollen postkontor.

Er du litt sur og lei, så ta deg en tur innom Hebbelille. jeg kan garantere at du vil komme glad og fornøyd ut igjen etter å ha snakket med eier og sett de morsomme og kreative tegningene han lager.

Hyggelig kaffestopp på Bakeri og Kafe Oscar.
Foto: VIbeke Løkkeberg

Vollen Bakeri og handelsted, Bakeri Kafe Oscar er et yndet sted for en kaffestopp. Der finner du ikke bare de nydeligste kaker og kaffe, men er du heldig sitter den tidligere eier Tore Sogernes utenfor, under bildet av seg selv, og kan fortelle deg de gode historiene om Vollen «gamle» glansdager.

Foto: Vibeke LØkkeberg

I dag drives bakeriet av nye eiere, men kakene er like gode og kaffen smaker like godt som da jeg drev det, forteller en smilende Tore. Så vi er ikke sene om å takke ja til en liten munnfunn med både kaker og en kaffekopp når vi ble bedt inn.

Barneklær med sjarm og stil

Foto: Vibeke Løkkeberg

Er du småbarnsmamma eller en bestemor, er det lett å åpne lommeboken i Huset i Svingen. En innholdsrik butikk med nydelige og varme eiere som er opptatt av å gi deg som kunde en god opplevelse. I denne butikken er barna også hjertelig velkomne til å ta og undersøke det de finner i skuffer og hyller. Her er det virkelig lov til å prøve ut det som selges før det kjøpes. Så ønsker du noe unikt og annerledes, ta deg en tur hit og nyt det det har her i skuffer og skap.

Verdenskjent smykkekunster

I nabohuset til Huset i Svingen sitter en verdenskjent kunstner og arbeider. Liisa Gude Deberitz er smykkedesigner og vinner av Design 2014, contemporary jewellery i Venezia.

Foto: Vibeke Løkkeberg

I 2013 etablerte Liisa og ektemannen Paul smykkemerket LGD og åpnet eget galleri i Vollen. Disse vakre smykkene finnes det ikke mange like av, så er du glad i smykker med sjel, bør du ta deg en tur til Liisa og Paul. Lokalet oser av varme og det er lett å drømme seg bort når en prøver på seg alle disse vakre smykkene. Her er det noe for alle og det finnes smykker i alle prisklasser. Så skulle du ønske deg ett, finnes det en ønskebok du kan notere ønskene dine,  slik at din kjære eller andre kan se hvilket smykke som står på akkurat din ønskeliste.

Foto: Vibeke Løkkeberg

Det finnes en rekke andre flotte butikker på vollen og i disse flotte klesbutikkene er det ikke vanskelig å finne noe som frister.Så ta en titt på www.vollenhandelsted.no så finner du oversikt over butikkene som finnes i vollen.

 

Interiørbutikk litt utenom det vanlige.

Foto: Vibeke Løkkeberg

Er du opptatt av interiør er det bare ett must å ta turen innom Søstrene Sagen. Butikken ble etablert i 2005 av to søstre. Butikken oser av sjel og her hjelper de deg gjerne med innreding og annet interiør. Butikken har en god blanding av smått og stort interiør, klær, smykker og praktiske ting til huset. De er opptatt av god design, både norsk og utenlandsk, og er du interessert i å finne ting som ikke alle kjedebutikker fører, så er butikken verdt ett besøk. De samarbeider også med møbelprodusenter som Brubakken Home og Villasnekkeriet, og kan tilby helhetlige løsninger til hjemme ditt om du skulle trenge slik hjelp.

LES MER PÅ www.sostrenesagen.no

 

Eleas – en smak av Hellas

Foto: Vibeke Løkkeberg

En ting er sikkert, du kommer ikke sulten hjem fra en dag i Vollen, det fikk vi erfare. Butikken Eleas drives av ekteparet Atje og Georgios og for ett vakkert sted med helt unike greske smaker. Det er vanskelig å ikke tro at en er tur i Hellas når du er innom denne butikken. Butikken selger hjemmelaget pasta, olivenolje, balsamicoeddik, oliven, gode glass med pesto, greske oster, marmelader, og flere spennende produkter som alle er spesialimporterte og finnes bare her hos Eleas.
Men du må ikke glemme å spise Atjes verdensberømte pai. For en bedre pai enn dette skal du virkelig lete lenge etter. Jeg kan garantere at den går ned på høykant.

Foto: Vibeke Løkkeberg

Men om du ikke ønsker å spise i de koselige lokalene, kan du ta med deg en pakke med godsaker og nyte lunsjen eller middagen ombord i båten eller på en benk nede ved vannet. Her er alt opp til deg og mulighetene mange.

Vitos – en smak av Italia

Foto:Vibeke Løkkeberg

Vi tusler rundt og får en liten time på å gjøre oss klare til kveldens middag.

Kveldens middag nytes på brygga hos Vitos. Denne gode restauranten ligger på brygga på marinaen og serverer Italienske smaker. Så kveldens middagen bød på nydelige smakebiter av det aller beste de hadde på menyen. Det var både fisk, skalldyr, kjøtt, pasta, pizza og ikke minst nydelig italiensk vin. Så ønsker du å innta ett nydelig måltid, er denne restauranten virkelig verdt ett besøk om du ikke allerede har vært her en eller flere ganger.

Foto: Vibeke Løkkeberg

Fotot: Vibeke Løkkeberg

Dagen går over i kveld, det vakre sommerlyset som speiler seg i havet griper tak i oss. Det er på tide å tusle bort igjen til båten mette og trette, og ikke minst mange opplevelser rikere.

Så for et herlig sted!!! Hele Vollen er en real go’ bit så ta turen hit og bli like overrasket og imponert over denne perlen av ett sted. Men styr unna mandag, da er nemlig de aller fleste stedene stengte.

Så igjen tusen tusen takk Morten, daglig leder ved Vollen Marina, for at du gjorde oss oppmerksom på denne herlige perlen og tok oss med på denne spennende reisen. Og er det noe vi tre er helt sikker på, så er det at vi kommer tilbake.

 

Lyst til å lese mer om Vollen, klikk deg inn her : http://www.vollenhandelssted.no/

 

 

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×