sjokoladekake i randform
Alle innlegg Oppskrifter Sjokoladekaker

Sjokoladekake med rips

0 Flares 0 Flares ×

En favoritt både hos store og små. Saftig og god og veldig enkel å lage. Har du ikke randform, så bruk en vanlig rund form. Går veldig fint det også.
10 stk.
180 g smør
300 g sukker
2 egg
2 dl melk
1 dl kaffe
2 ts vaniljesukker
3 ts bakepulver
1 dl kakaopulver
250 g hvetemel
Fyll:
1 plate kokesjokolade
3 ss kremfløte
4 ss sterk kaffe
3 ss smeltet smør
2 dl melis
Pynt:
1 beger med rips
Rør smør og sukker hvitt og kremaktig.
Skill eggene og tilsett eggeplommene.
Ha i melk blandet med kaffe vekselsvis med alt det tørre.
Pisk eggehviten stiv og vend det forsiktig i røra.
Fyll røra i godt smurt form, gjerne randform og stek kaken på nederset rille ved  200 i ca. 25 minutter. Alle ovner steker forskjellig, så pass på temperatur og minutter. Sjekk med en nål om kaken er ferdig. Det skal ikke henge igjen rester på pinnen.
Avkjøl kaken på rist. Kan være litt vanskelig å få ut av formen om du ikke smører godt. Har du ikke randform, så bruk en vanlig rund form. Går veldig fint det også.

Smelt sjokolade i vannbad. Tilsett kremfløte, sterk kaffe og smeltet smør. Bland inn melisen. Hell over glasuren på toppen. Pynt kaken med ripsklaser og server.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×