saltinbocca-biff
Alle innlegg Kjøtt Oppskrifter

Saltimbocca med parmesan og spinatpoteter

0 Flares 0 Flares ×

Den italienske originalen, saltimbocca alla romana, lages med kalv og salvie. Men du kan helt klart lage den med storfe og frisk basilikum og parmesan om du heller vil det. Lag spinatpoteter og server det sammen med en tomatsalat. Så er jeg sikker på at dette kommer til å bli et måltid du sent vil glemme. Server gjerne noe godt i glasset, selv om det er en hverdag. Da blir det fest på en hverdag om du ønsker.

4 PORSJONER
600 g flatbiff av kalv eller okse i tynne skiver
8 skiver spekeskinke
8 blader basilikum
1 ts pepper
8 tannpirkere
1 ss olje til pensling

PARMESAN-OG SPINATPOTETER
12 poteter
4 ss olje
1 ts salt
1⁄2 ts pepper
80 g revet parmesan
200 g spinat

TOMATSALAT:
4 tomater
½ gl pesto, hjemmelaget eller kjøpt
½ potte basilikum
salt og pepper

Bank kjøttskivene forsiktig flate med bredsiden av en kniv.
Krydre med pepper.
Legg en skinkeskive og basilikumblad på hver biff, fest med tannstikker.
Pensle dem med litt olje og stek eller grill dem i ca. 3 minutter på hver side.
Vask potetene godt. Skjær dem i båter. Bland potetbåtene med olje, krydder, parmesan og spinat, du kan gjerne bruke fryst spinat.
Legg blandingen i en ildfastform og stek dem i ovnen på midterste rille ved 200 grader i ca. 30 minutter.
Skjær tomater i skiver og legg på pesto og strø over basilikumblader.
Strø på litt salt og pepper.

Server kjøttskivene med litt ekstra pesto, spinatpoteter og tomatskiver.

Har du lyst å servere noe godt i glasset er en av disse vinene er godt følge
Vinmonopolnummer: 2077401,Piedra Negra Pinot Gris 2013 kr 130.
Vinmonopolnummer: 1556501, M Chatoutier Cotes du Rhone, kr 150
Vinmonopolnummer: 5260801, Sesti Grangiovese kr 175

Handleliste:
600 g flatbiff av kalv eller okse
8 skiver spekeskinke, gjerne parma
1 basilikum
1 pk tannpirkere, naturelle
12 poteter
80 g parmesan
200 g spinat
4 tomater
1 gl pesto, hvis du ikke lager det selv

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×